« یادواره شهید طلبه و دانشجو شهید علی عباس حسین پور | منابر و مجالس علمی باشد » |
معناي «ثارالله» چيست و چه كسي اين لقب را به امام حسين(ع) داد؟
نوشته شده توسطمدیریت استانی لرستان 2ام مهر, 13961- «ثار» در لغت هم به معني خون آمده است، و هم به معني طلب و انتقام گرفتن از خون كسي كه به دست ديگران كشته شده است. (1)
لذا در يك معنا، « ثارالله» يعني « طلب دمه الله ـــ كسي كه طالب خون او خداست و انتقام از قاتلين او را خداوند خواهد گرفت.» (2)
همچنين مرحوم مجلسي نوشته است: « … ثار الله اي الذي الله تعالي طالبُ دَمِه … ــــ ثار الله به معني كسي است كه طالب خون او خداوند است» (3)
2- احتمال دارد معناي ثارالله چنين باشد، خوني كه صاحب آن خداوند است و وليّ دم او خداوند است. چون خون حسين (ع) در راه خدا و براي حفظ قرآن و تماميت اسلام ريخته شده اين خون و اين شهيدان، خدائي هستند. بنابراين انتقام آن نيز بايد از طرف خداوند باشد، يا اينكه چون امام حسين عليهالسّلام حجت خداوند بر زمين و ولي مطلق حق بود و مردم او را كشتند بنابراين خداوند انتقام حجتش را از قاتلين او خواهد گرفت.
و احتمال دارد به اين معنا نيز باشد كه جان و خون امام حسين (ع) چنان متعالي و حقاني است كه به خداوند استناد دارد و از شرافت ويژهاي برخوردار است مثل: بيت الله، يوم الله، يد الله، و …
3- امّا درباره اينكه اين لقب را چه كسي به امام حسين عليهالسّلام داده است بايد گفت كه اين لقب در زيارت معتبر عاشورا آمده است و چون سند زيارت عاشورا قدسي است، يعني زيارت عاشورا كه زيارت امام حسين عليهالسّلام است از طرف خداوند به ائمه رسيده است و آنرا پيامبر اكرم از جبرئيل گرفته و جبرئيل آن را از خداوند ياد گرفته است و از طريق معصومين به ما آموختهاند تا آن حضرت را زيارت كنيم (4) بر اين اساس اين لقب را خداوند به امام حسين عليهالسّلام داده است./.shahrekhabar.com
پاورقيها:
(1) عبدالسلام محمد هارون، مقابيس اللغه، ج1
(2) ابن المنظور، لسان العرب، ج4، واژه ثار
(3) مجلسي، محمدباقر، بحارالانوار، بيروت، موسسه الوفا، چاپ دوم، 1403، ج98، ص154
(4) ر.ك: قمي، عباس، مفاتيح الجنان، و سيد بن طاووس، اقبال
فرم در حال بارگذاری ...