« فاطمهی خدا ! | با 10 غده داخلی بدن آشنا شوید » |
بر فراز قلّه معنویت
نوشته شده توسطمدیریت استانی لرستان 20ام فروردین, 1392
پیامبر اکرم (صلی الله علیه وآله) فرمود: «انّ الله لیغضب لغضب فاطمة» ؛ اگر كسى فاطمه را خشمگین كند، خدا را خشمگین كرده است. «و یرضى لرضاها»؛ اگر كسى او را خشنود كند، خدا را خشنود كرده است.
از امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام) روایت شده است كه فرمود: «ان فاطمة كانت محدثه ؛» آن بزرگوار «محدثه» بود. یعنى فرشتگان بر او فرود مىآمدند، با او مأنوس مىشدند و با او سخن مىگفتند. این، مشخصه اى است كه روایات متعددى در باره ى آن وجود دارد. «محدثه» بودن مخصوص شیعه هم نیست. شیعه و سنى معتقدند كه در دوران اسلام، كسانى بوده اند یا مى توانسته اند وجود داشته باشند كه فرشتگان با آنها سخن بگویند.
خبر از آیندگان در مصحف نور
مصداق این مطلب در روایات ما، فاطمه زهرا سلام الله علیها است. در روایت امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام) چنین است كه فرشتگان الهى نزد فاطمهى زهرا (سلام الله علیها) مىآمدند؛ با او حرف مىزدند و آیات الهى را بر او مىخواندند؛ همان تعبیراتى كه نسبت به مریم (علیها السلام) در قرآن هست كه: «ان الله اصطفیك و طهرك و اصطفیك على نساء العالمین.» این عبارات را فرشتگان به فاطمهى زهرا (سلام الله علیها) خطاب مىكردند و مىگفتند: «یا فاطمة، ان الله اصطفیك و طهرك؛» خدا تو را برگزیده و پاك قرار داده است. «و اصطفیك على النساء العالمین؛» تو را بر زنان عالم برترى داده است.
بعد امام صادق (علیه الصّلاة و السّلام)، در همین روایت مىفرماید:
یك شب كه ملائكه با آن حضرت مشغول صحبت بودند و این تعبیرات را مىكردند، فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به آنها فرمود: «أ لیست المفضلة على نساء العالمین مریم؟» یعنى آن زنى كه خداى متعال فرموده است «و اصطفیك على نساء العالمین» آیا مریم نیست كه خدا او را بر زنان عالم برگزید؟ ملائكه در جواب، به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) عرض كردند: «مریم نسبت به زنان دوران خودش برگزیده بود و تو نسبت به زنان همه دورانها از اولین و آخرین برگزیده هستى».
راه فتوحات و غنایم كه باز مىشود، دختر پیغمبر ذره اى از لذتهاى دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایى را كه دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمى دهد. عبادت فاطمه زهرا، (سلام الله علیها)، یك عبادت نمونه است
این چه مقام معنوى والایى است! انسان عادى مثل ما نمىتواند این عظمت و رتبه را به درستى، حتى در ذهن خود، تصور كند. یا در روایتى از امیر المۆمنین (علیه الصّلاة و السّلام)، نقل شده است كه فاطمه زهرا (سلام الله علیها) به ایشان مىگوید: «ملائكه مىآیند و مطالبى را به من مى گویند.» امیر المۆمنین(علیه الصّلاة و السّلام) به ایشان مى گوید: «وقتى صداى ملك را شنیدى، به من بگو تا آنچه را مى شنوى بنویسم.» و امیر المۆمنین(علیه الصّلاة و السّلام)، آنچه را كه ملائكه به فاطمه زهرا (سلام الله علیها) املا مىكردند نوشت و این، كتابى شد كه در نزد ائمه ما (علیهم السّلام) بود و هست و «مصحف فاطمة» یا «صحیفة فاطمة» نامیده مىشود.
در روایات متعددى است كه ائمه (علیهم السّلام)، براى مسائل گوناگون خود، به «مصحف فاطمه» رجوع مىكردند. بعد امام مىفرماید: «انه لیس فیها حلال و حرام»؛ در این كتاب، احكام حلال و حرام نیست. اما «فیها علم ما یكون»؛ بلكه همه حوادث جارى بشرى در دورانهاى آینده، در این كتاب هست.
این، چه دانش والایى است! این، چه معرفت و حكمت بىنظیرى است كه خداى متعال به یك زن در سنین جوانى بخشیده! این، مربوط به مسائل معنوى است.
راه وصول به مقامات معنوی
این مسائل معنوى تا حدود زیادى به فضایل عملى ارتباط پیدا مىكند. یعنى به آنچه كه از تلاش فاطمهى زهرا سلام الله علیها ناشى مىشود. مفت نمىدهند و بدون دلیل نمىبخشند. عمل انسان در حد بالایى در احراز فضایل و مناقب تأثیر مىكند. دخترى كه در كورهى گداختهى مبارزات سخت پیغمبر (صلی الله علیه و اله) در مكه متولد شد و در شعب ابى طالب یار و غمگسار پدر بود. دخترى حدوداً هفت، هشتساله یا دو، سه ساله بنا بر اختلاف روایات، كمتر و بیشتر در شرایطى كه خدیجه و ابو طالب از دنیا رفتند، آن شرایط دشوار را تحمل كرد. پیغمبر(صلی الله علیه و اله) تنهاست، بى غمگسار است، همه به او پناه مى آورند؛ ولى كیست كه غبار غم را از چهرهى خود او بزداید؟
یك وقت خدیجه بود، كه حالا نیست. ابو طالب بود، كه حالا نیست. در چنین شرایط دشوارى، در عین آن گرسنگی ها و تشنگی ها و سرما و گرماى دوران سه ساله شعب ابى طالب كه از دورانهاى سخت زندگى پیغمبر (صلی الله علیه و اله) است و آن حضرت در درهاى با همه مسلمانان معدود، در حال تبعید اجبارى زندگى مىكردند؛ این دختر مثل یك فرشته نجات براى پیغمبر؛ مثل مادرى براى پدر خود؛ مثل پرستار بزرگى براى آن انسان بزرگ، مشكلات را تحمل كرد. غمگسار پیغمبر (صلی الله علیه و اله) شد، بارها را بر دوش گرفت، عبادت خدا را كرد، ایمان خود را تقویت كرد، خودسازى كرد و راه معرفت و نور الهى را به قلب خود باز كرد. اینهاست آن ویژگیهایى كه آدمى را به كمال مىرساند. بعد هم در دوران پس از هجرت، در آغاز سنین تكلیف، وقتى فاطمهى زهرا (سلام الله علیها)، با على بن ابى طالب (علیه الصّلاة و السّلام)، ازدواج مىكند، آن مهریه و آن جهیزیه اوست؛ كه همه شاید مى دانید كه با چه سادگى و وضع فقیرانه اى، دختر اول شخص دنیاى اسلام، ازدواج خود را برگزار مىكند.
زندگى فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از همه ى ابعاد، زندگى اى همراه با كار و تلاش و تكامل و تعالى روحى یك انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهاى جنگ است؛ اما در عین مشكلات محیط و زندگى، فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، مثل كانونى براى مراجعات مردم و مسلمانان است
زندگى فاطمه زهرا (سلام الله علیها) از همه ى ابعاد، زندگى اى همراه با كار و تلاش و تكامل و تعالى روحى یك انسان است. شوهر جوان او دائماً در جبهه و میدانهاى جنگ است؛ اما در عین مشكلات محیط و زندگى، فاطمه زهرا (سلام الله علیها)، مثل كانونى براى مراجعات مردم و مسلمانان است. او دختر كارگشاى پیغمبر(صلی الله علیه و اله) است و در این شرایط، زندگى را با كمال سرافرازى به پیش مىبرد: فرزندانى تربیت مىكند مثل حسن و حسین و زینب(سلام الله علیهم)؛ شوهرى را نگهدارى مىكند مثل على(سلام الله علیه) و رضایت پدرى را جلب مىكند مثل پیغمبر(صلی الله علیه و اله)!
راه فتوحات و غنایم كه باز مىشود، دختر پیغمبر ذره اى از لذتهاى دنیا و تشریفات و تجملات و چیزهایى را كه دل دختران جوان و زنها متوجه آنهاست، به خود راه نمى دهد. عبادت فاطمه زهرا، (سلام الله علیها)، یك عبادت نمونه است.
«حسن بصرى» كه یكى از عباد و زهاد معروف دنیاى اسلام است، در باره فاطمه زهرا (سلام الله علیها) مىگوید: به قدرى دختر پیغمبر عبادت كرد و در محراب عبادت ایستاد كه «تورمت قدماها ». پاهاى آن بزرگوار از ایستادن در محراب عبادت، ورم كرد!
امام حسن مجتبى (علیه الصّلاة و السّلام) مىگوید: شبى شب جمعه اى مادرم به عبادت ایستاد و تا صبح عبادت كرد. «حتى انفجرت عمود الصبح». تا وقتىكه طلوع فجر شد. مادر من از سر شب تا صبح مشغول عبادت بود و دعا و تضرع كرد. امام حسن، (علیه الصّلاة و السّلام)، مىگوید طبق روایت شنیدم كه دائم مۆمنین و مۆمنات را دعا كرد؛ مردم را دعا كرد؛ براى مسائل عمومى دنیاى اسلام دعا كرد. صبح كه شد گفتم: «یا اماه!»؛ «مادرم!» «لم لا تدعین لنفسك كما تدعین لغیرك ؛» «یك دعا براى خودت نكردى! یك شب تا صبح دعا، همه براى دیگران!؟» در جواب فرمود: «یا بنى، الجار ثم الدار ؛» «اول دیگران بعد خود ما!» این، آن روحیهى والاست.
در پناه الطاف خاصه حضرت حق و تو جهات حضرت ولی عصر مستدام باشید
سلام بر مردم همیشه در صحنه و مجاهد لرستان . از اینکه دعوت کردید و ما پذیرفتید کمال تشکر را داریم . التماس دعا
فرم در حال بارگذاری ...