« از قیام مظلومانه حسینی تا غیبت غریبانه مهدویجلسه درخصوص جشنواره علامه حلی »

5تاثیر مضر فشار خون بالا

نوشته شده توسطمدیریت استانی لرستان 19ام آبان, 1393

خبر خوب را اول به شما می دهیم و آن هم این است که فشار خون بالا، یک بیماری کاملا قابل کنترل است و ابتلای به این بیماری و درمان آن کاملا به رفتار و سبک زندگی ما بر می گردد. در این مطلب می خواهیم برخی تاثیرات مضر و البته جالب توجه فشار خون بالا بر وضعیت سلامتی را با هم بررسی کنیم.


فشار خون بالا

در حال حاضر با صنعتی شدن زندگی، فشار خونی که در زمان مادر بزرگ ها و پدر بزرگ های ما هیچ اثری از آن نبود، چنان شایع شده که دیگر وقتی می شنویم فلانی فشارخون دارد، هیچ واکنش خاصی نشان نمی دهیم، چراکه به نظر ما آدم های دنیای امروز، فشار خون یک بیماری پیش پا افتاده است.

 

1- فشار خون بالا و اختلال عملکرد مغزی

از آنجایی که فشار خون بالا یک بیماری بدون علامت و به ظاهر خاموش است، بیشتر افراد از ابتلا به آن بی خبرند. به همین خاطر است که امروزه به آن قاتل خاموش گفته می شود.

 

مطالعات اخیر نشان داده اند که سابقه فشار خون بالای یک فرد می تواند بر وضعیت عملکرد مغزی مخصوصا در دوران سالمندی موثر باشد. در یک مطالعه، محققان سلامت عروقی، ساختار مغزی و توانایی های شناختی چهارهزار بیمار مبتلا به فشار خون را مورد بررسی قرار دادند.

 

آنها دریافتند ابتلا به فشار خون بالا در دوران میانسالی، مخصوصا در صورتی که کنترل نشده باشد، با کاهش حافظه و اختلالات شناختی در پیری مرتبط است.

اگر فشار خون بالا باعث کشیدگی عروق خون رسان به چشم شود، خونریزی چشمی عارضه ای شایع خواهد بود

 

2- فشار خون بالا و نارسایی کلیوی

فشار خون بالا را همچنین می توان در بیشتر کشورهای پیشرفته و صنعتی، علت دوم ابتلا به نارسایی کلیه در نظر گرفت. همانطور که می دانید کلیه ها نقش مهمی در تصفیه خون و برداشتن مواد زائد از بدن بر عهده دارند.

 

زمانی که فشار و قدرت خون ورودی به کلیه ها بالاتر از حد معمول باشد، بدون شک عروق و نفرون های کلیوی آسیب خواهند دید. در این صورت است که به مرور زمان مویرگ های کلیوی ضعیف تر و باریک تر می شوند و از قدرت عملکرد کلیه کاسته می شود.

 

نارسایی کلیه باعث می شود که مایعات و ترکیبات اضافی در بدن تجمع پیدا کند و فشار خون بالاتر برود. تکرار این وضعیت به چرخه ای مخرب برای کلیه ها تبدیل خواهد شد که روز به روز فشار خون را بالاتر و آسیب به کلیه ها را شدیدتر می کند.

 

به همین خاطر است که به بیماران مبتلا به فشار خون بالا توصیه می شود به طور مکرر تست های آزمایشگاهی تعیین سلامت کلیوی را انجام دهند. در این تست ها، سطح آلبومین ادراری و شاخص GFR مورد بررسی قرار می گیرد و وضعیت سلامت کلیه ها تعیین می شود.

صفحات: 1·


فرم در حال بارگذاری ...