« حدیث گرانقدر | انتخابات » |
مراقبت گفتار
نوشته شده توسطمدیریت استانی لرستان 3ام دی, 1394حجت الاسلام والمسلمین قرائتی؛مراقب باشیم در گفتار خود به دین لطمه نزنیم
تاثیری که ساده بودن و ساده بیان کردن مطالب بر روی مخاطب دارد، استفاده از ادبیات سخت و سنگین، تاثیر لازم را نخواهد داشت، تبلیغ رسالت اصلی حوزویان است پس خیلی درگیر الفاط و القاب نباشید.» حجت الاسلام و المسلمین محسن قرائتی گفت: تبلیغ باید بر محور قرآن ارائه گردد.قرآن در بردارنده تمام علوم و اصول اخلاقی است هر انسانی برای رسیدن به سعادت، نیازمند آن است و در حقیقت قرآن دستور العمل زندگی بشریت است.
حجتالاسلام والمسلمین قرائتی با اشاره به جایگاه نماز و نقش آن در هدایت انسان گفت: حقیقت نماز، معرفت و ولایت الهی است و تمام ابعاد مادی و معنوی انسان را در خود جای داده است و او را زشتی ها و منکرات باز می دارد و با ارزش ها و کرامت های انسانی آشنا می کند.
ویژگی های یک مبلغ موفق
- روحانی باید با مردم زندگی کند تا با آگاهی از نیازهای جامعه، پاسخگوی آنها باشد و سخنانش در مخاطب اثر کند بطوریکه رفتار و کردار شایسته مبلغ بهترین شیوه ترویج معارف الهی محسوب می شود.
- مبلغ باید بداند اگر مطلبی را نمی داند با صراحت و شجاعت بگوید نمی دانم ، به همه سخن ها جواب ندهد، در جواب، به نقاط مهم توجه شود بطوریکه از پیامبر(ص) مىپرسند: چه چیزى انفاق كنیم؟ پیامبر اكرم(ص) به جاى بیان آن چیز، مى فرماید: هرچه مى دهید اول به والدین و بستگان و نزدیكان بدهید. «ما انفقتم من خیر فللوالدین»، کوتاه گفتن از جمله مطالبی است که مبلغین باید نسبت به آن توجه داشته باشند.
- با کرامت، رسا و نرم سخن گفتن را از ویژگی های دیگر مبلغان برشمرد. توجه به بازتاب سخن داشتن از دیگر ویژگی های مبلغین است بطوریکه هنگام سخنرانى پیامبر(ص) مسلمانان به آن حضرت مى گفتند: «راعنا» یعنى رعایت حال ما را بكن و شمرده تر سخن بگو، این تعبیر در عرف یهود نوعى دشنام تلقّى مى شد و برخى از یهودیان این كلمه را دستاویز قرار داده و از آن سوءاستفاده مى كردند. آیه نازل شد كه به هنگام سخن گفتن و حرف زدن، به انعكاس حرفها و برداشت دیگران نیز توجه داشته باشید و با ملاحظه سخن بگویید و به دیگران فرصت سوءاستفاده ندهید.
نتیجه: ممكن است افراد در حرف و سخن خود حسن نیت داشته باشند؛ ولى بازتاب سخن مهم است؛ زیرا ممكن است سخن بازتابى منفى داشته و باعث ضربه زدن به دین، اعتقاد، رهبرى و جامعه اسلامى شود. افرادى كه در عزادارىها به عشق امام حسین(ع) قمه مى زنند باید به بازتاب عمل خود توجه داشته باشند، تلویزیونها و ماهوارههاى دنیا بدن خونى آنان را نشان مى دهد و بدخواهان این صحنه ها را مكرر نشان مى دهند تا از اسلام و مسلمانان سیماى وحشتناكى نشان دهند.آیا عقل و شرع ما اجازه مى دهد جورى عزادارى كنیم كه بدخواهان اسلام آن را دستاویز قرار داده و بر ضد مكتب و مسلمانان پخش كنند و تحلیل كنند كه شیعیان یک مرض روانى دارند و آن خودآزارى، خودزنى و خودكشى است و در دنیایى كه توجیه نیستند ایجاد تردید و وحشت كنند؟ / حوزه
فرم در حال بارگذاری ...